Jens Olsen - Månedens profil August 2013

Hvorfor begyndte du at løbe:
Helt oprindeligt startede jeg i 2005, fordi jeg skulle lidt i form inden en skiferie, og det var lidt mange ”kilo” siden jeg havde spillet fodbold . Det var hårdt i starten men takket være det store mål: At komme ud at stå på ski med mindre risiko for skader
samt en god portion stædighed lykkedes det mig efterhånden at nå op på 3 km uden pauser. Det var en stor sejr for mig.

Hvad fik dig til at løbe i klub:
Jeg mødte en god kammerat til et selskab en gang, og både han og jeg boede i Otterup. Da han havde set mig løbe en gang imellem og hans vanlige løbemakker var blevet skadet, spurgte han, om vi ikke skulle løbe sammen. Det ville jeg

 gerne, men måtte jo meddele ham mit forholdsvis ringe distanceniveau (jeg vidste at han også havde løbet marathon flere gange). Det gik dog rigtig fint og jeg fik bygget lidt længere distancer på. Hen mod slutningen af 2006 kunne jeg løbe 15 km. Samtidig mødte jeg
Henriette i 2006, hun var aktiv løber i Korup Motion, så hun og jeg løb også mange ture sammen, og hun lokkede mig så til at melde mig til Korup Halvmarathon i 2007. Det lykkedes mig at gennemføre og jeg syntes det var en kæmpe oplevelse at være med i sådan et løb. Så fra da af har jeg været bidt af løb som motionsform.

Hvor længe har du løbet i klub:
Jeg har kun løbet decideret i klub som medlem af Korup Motion siden 2009, hvor jeg flyttede hertil. Men vi var efterhånden blevet en fast løbeflok der løb sammen i Otterup, med faste løbetider og forskellige løberuter som vi valgte, når vi mødtes.

Fordele. Ulemper, ved at løbe i klub:
Jeg synes det er en fordel at være med i en klub, for hvis bare man møder op, er der næsten altid nogen at løbe sammen med. Det kan godt være lidt kedeligt kun at løbe alene, og man har lettere ved at springe over, hvis vejret er dårligt eller andre dårlige undskyldninger. Og ligesom dengang jeg var fodboldspiller. synes jeg det er hyggeligt at sludre lidt i omklædningsrummet efter løbeturen. Det er en god mulighed for mig som tilflytter til at høre lidt om, hvad der rører sig lokalsamfundet og lære lidt flere mennesker at kende.
Jeg holder dog også meget af at løbe de lange træningsture til halv- og helmarathon alene. Det giver god mulighed for at rense hovedet (næsten som en form for meditation) og det synes jeg er dejlig afslappende, trods den fysiske anstrengelse.
Så kombinationen af løbetræning i klubben og løb alene er nok det optimale for mig, derfor løber jeg oftest en længere tur alene i weekenden og løber i klubben mandag/onsdag

Deltager du i klubbens arrangementer:
Ja jeg deltager så vidt muligt i de forskellige klubaftener og de ture der bliver arrangeret. Specielt synes jeg vores tur til Wroclaw i Polen i efteråret 2012 var en super hyggelig tur. Man bliver rystet rigtig godt sammen undervejs på sådan en tur, så det deltager jeg gerne i en anden gang.

Har du interesse i foreningsarbejde:
Ja jeg er med i bestyrelsen for Korup Motion og det synes jeg er spændende. Specielt det, at vi som lille forening kan afholde et så stort arrangement som Korup Halvmarathon, synes jeg er flot. Og det er dejligt at være en del af og mærke det store engagement, som klubbens medlemmer viser som hjælpere ved afholdelsen af løbet.

Hvilke andre interesser har du:
Jeg holder meget af at stå på ski, så vinterferien er næsten den vigtigste for mig.
Ellers går min fritid med hus og have, som jeg nyder at arbejde med. 

 

Redaktør:

Alex & Lone Lundahl. Tlf. 64 83 15 33.

mail: alundahl@mail.dk

2018 © Korup Motion