Carlos de Sousa - Månedens profil November 2012

Carlos de SousaHvorfor begyndte du at løbe?
Jeg synes at min kondi var blevet lidt dårlig og at mine bukser var begyndt at stramme alt for meget. At løbe 500m var en større udfordring for mig dengang end at løbe en ½ maraton i
dag.
Derfor besluttede jeg at start at løbe lidt om morgenen. Jeg har mange gange prøvet at løbe for mig selv, men efter 5-6 gange er jeg stoppet igen. Men i sommeren 2005 besluttede
jeg at prøve igen. Mit første mål var at løbe 5km. Da jeg opnåede dette mål var det en fantastisk sejr for mig.

Hvad fik dig til at løbe i klub.
At løbe alene når vejret var dårligt var lidt demotiverende engang i mellem. Derfor har jeg besluttet at jeg ville prøve at finde en løbeklub i nærheden. Jeg blev opmærksom på at jeg
fra tid til anden så nogle ”fjolser” med logo fra Korup Motion på ryggen af deres løbe tøj, som løb i en gruppe og det så ud som om de hyggede sig og havde det godt.

I sommeren 2006, besluttede jeg at tage forbi klubhuset for at se hvad det var for nogen. Det blev en god og meget positiv oplevelse. Jeg blev super godt modtaget af klubkammeraterne.
Den første gang jeg skulle løb sammen med de andre har jeg overvurderet min løbe kondition og efter 6 km var jeg fuldstændig tømt for energi. Heldigvis var min gode ven Jens enormt  flink og fik mig ”trukket” hjem igen. Efter 4-5 gange, begyndte det at føles nemmere og nemmer at løbe.
At løbe i klubben er blevet en aktivitet som jeg værdsætter rigtig meget og som har plads i min kalender som en høj prioritet.

Fordele og ulemper ved at løbe i klub.
Ulemper: Ingen jeg kan komme i tanke om.
Fordele: Rigtig mange:

  • Fælles træning hvor der er plads til alle både hurtige og langsomme i forskellige løbe grupper.
  • Diverse løbs arrangementer fra små lokale løb til maraton løb.
  • Udlandsrejser og små ferier fra tid til anden i forbindelse med løbsarrangementer. 
  • Fantastisk godt kammeratskab
  • Godt sammenhold
  • Masser af fælles arrangementer
  • Klub aftner
  • Årlig klubfest
  • Jule fest

Løb og hverdag.
Løb er efterhånden blevet en fritids aktivitet som jeg meget glad for. Selv om jeg har en meget travl hverdag pga. jeg driver mit eget firma, har jeg som mål at løbe 2 til 4 gang om ugen.

Hvordan får du løb til at hænge sammen med, at du rejser meget i forbindelse med dit arbejde? 
Pga. mit job har jeg i gennemsnit 80-90 rejse dage om året. Mange af rejserne kan være meget stressende med lange møder, fabriksbesøg og restaurant besøg med for meget ufornuftigt at spise og drikke. Den bedste måde til at koble af og undgå stress er en frisk morgen løbetur. I de sidste 10 år har jeg lært at pakke mit løbetøj med i min kuffert. Jeg har 2 sæt løbetøj som er altid klar til at blive lagt i kufferten.
Ud over at løb er en god måde at stresse af på mine rejser, giver det mig også mulighed for at opleve den by hvor jeg er på en helt ny måde. At løbe meget tidligt om morgenen, når byen stadig sover og der næsten ikke er nogen trafik, er en helt unik og spændende oplevelse. Jeg har efterhånden løbet i mange udenlandske byer – store som små.

Ville du anbefale løb til andre?

Uden tvivl! At løbe kan helt sikkert anbefales. Der er kun fordele ved at løbe. 

Redaktør:

Alex & Lone Lundahl. Tlf. 64 83 15 33.

mail: alundahl@mail.dk

2018 © Korup Motion