Jørgen Winter-Jakobsen - månedens profil maj 2015

Hvorfor begyndte du at løbe?
Jeg har altid holdt meget af at dyrke mange former for sport: Atletik, håndbold, fodbold og badminton.

Da jeg kom ind til forsvaret, hvor alle blev opfordret til at deltage i en eller anden idræt, valgte jeg orienteringssport, som jo omhandlede løb i alle former for terræn. Vi deltog i mange konkurrencer rundt i
Danmark, hvilket gav et stort fællesskab.

Hvad fik dig til at løbe i klub?
I 1980erne blev det moderne at løbe motionsløb, hvilket jeg også blev tiltrukket af og begyndte at deltage i forskellige løb og efterhånden også marathon, men der sidder jo et konkurrencegen i alle, så for at blive bedre,
skulle der trænes meget mere, og det blev sværere at finde sammen til løbetræning på kasernen.

På de mange og lange træningsture, tænkte jeg ofte, at det ville være lettere at holde gejsten oppe, hvis vi var flere, der løb sammen. Der kunne småsnakkes og en sjov bemærkning
kunne holder humøret oppe.

Så hørte jeg pludselig om Fjordager løbeklub og andre. Jeg syntes, at det lød rigtig godt, men der var ingen løbeklubber i nærheden af min bopæl, så jeg kontaktede KIF gymnastikafdeling flere gange og opfordrede dem til at
starte en løbeafdeling.

Først 3 år senere (november 1986) indkaldte daværende KIF formand Anders Rønn til møde angående løbeafdeling.

Der blev nedsat en arbejdsgruppe bestående af Leif Sigvardt, Torben Treldal, Leif Krog-Petersen, Michael Bundgaard Jensen og mig. På stiftende generalforsamling 18. marts 1987 blev KIF motionsløbeafdeling født.

Hvor længe har du løbet i klub?

Jeg begyndte at løbe i OGI 1971 og fra 1987 Korup motion.

Fordele. Ulemper, ved at løbe i klub?

Det er en kæmpe fordel ved at løbe i klub, fællesskabet gør, at det er nemmere at komme afsted, der er altid nogen at løbe sammen med, og har man haft en øvdag, er der næsten altid garanti for nogle sjove bemærkninger på løbeturen, så man går hjem i godt humør og med ordene – tak for i aften, vi ses.

Det sociale sammenhold i klubben er fantastisk og overgås næppe af andre.

I vores klub er der ingen ulemper, men en ulempe kan være, hvis et nyt medlem kommerog løber med, og går hjem med en følelse af at være holdt ude af fællesskabet. Dette problem har vi lært at tage vare på, for alle nye bliver godt taget i mod og hjulpet i gang.

Deltager du i klubbens arrangementer?

Jeg vil gerne deltage i det hele, men familiehøjtider har desværre forhindret deltagelse i ture til Polen og Portugal. Jeg gør alt for at deltage klubaftener, cykelture og alle andre spændende aktiviteter som løbsudvalget byder på.

Et kæmpe skulderklap til dem der står klubbens spændende og sociale arrangementer 

Har du interesse i foreningsarbejde?
Jeg har stor interesse i foreningsarbejde, jeg har været fast inventar i OGI bestyrelse siden 1975, bl.a. som formand i 16 år og har i mange år været med til at arrangere ture til Hamburg Marathon.

I dag er jeg med i KIF hovedbestyrelse. 

Hvilke andre interesser har du?
Jeg bruger meget tid på at være medlem af 2 numismatiske foreninger. Kommer ofte i fitnesscenteret. Bruger lidt tid med have og drivhus.

Har en god vennekreds.

Storbyrejser og historiske rejser. En fisketur i ny og næ.

2018 © Korup Motion