Morten Rosford Tranberg- Månedens Profil januar 2017

Hvorfor begyndte du at løbe.
Jeg begyndte at løbe 2009, da jeg havde fået et nyt job, som var meget stillesiddende. Desuden var det ikke en jobsituation, jeg befandt mig specielt godt i, så jeg brugte også mine løbeture til at koble fra mentalt. 
Jeg opdagede ret hurtigt, at når jeg løber, så opnår jeg en form for en zen-agtig tilstand, hvor kroppen arbejder på "automatisk", og hjernen derfor kan koble fra, og dagens trælse opgaver og udfordringer bliver skubbet i baggrunden. 
Det er stadigvæk noget, jeg har glæde af, når jeg løber, selvom mit nye job ikke har de samme problematiske udfordringer :-)
Hvad fik dig til at løbe i klub.
Grunden til, at jeg kom til at løbe i klub, er faktisk ret sjov.
Jeg var ved at træne op til at skulle løbe Berlin maraton, og var derfor ude at løbe mange kilometer, da man ikke bare løber 42,192 kilometer, selvom man synes man er i god form. Der skal løbes mange lange ture for at træne muskulaturen op til at kunne gennemføre et maraton.
På en af mine lørdagsture, hvor jeg skulle løbe 21 kilometer havde jeg en virkelig dårlig løbedag. Der var intet der fungerede. Mine ben føltes tungere end normalt, vejrtrækningen var ikke rytmisk og der var 117 ting i vejen, så jeg blev nødt til at gå noget af strækningen, noget jeg normalvis aldrig gør! Mens jeg gik og havde ondt af mig selv og også begyndte at tvivle på, om jeg kunne gennemføre Berlin maraton to måneder senere, kom der et par løbere op til mig bagfra, og i det de passerede sagde manden "herude, der løber vi altså!" Nogen vil nok opfatte det som en negativ provokation, men jeg så det, som det det var, nemlig en invitation til at løbe med. Så jeg mandende mig op og faldt ind i Jytte og Klaus' tempo, og mens vi løb fortalte de mig om Korup motion, og at der var plads til, at jeg bare kunne møde op og løbe med. Jeg startede den efterfølgende mandag, og har løbet med lige siden. Og Berlin maraton blev gennemført!


Hvor længe har du løbet i klub:

Jeg har været med siden 2014, hvor jeg valgte at løb skulle være den idrætsform, jeg skulle dyrke, så jeg meldte mig ud af oldboys fodbold, og dyrker kun lidt styrketræning ved siden af.


Fordele. Ulemper, ved at løbe i klub.
Jeg kan ikke se nogen ulemper. Der er kun fordele! Og en af de helt store fordele er det sociale sammenhold ,der er ved at løbe med de andre. 
Jeg prøver altid at løbe med flere forskellige "hold", da det giver mig mulighed for at tale med så mange fra klubben som muligt. 
Derudover har det også den fordel, at det styrker mig som løber, at kunne løbe i forskellige tempi.

Deltager du i klubbens arrangementer.
Jeg prøver at deltage i så mange som muligt. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at deltage på nogen af løbsrejserne endnu, men jeg håber, at komme med på en tur til udlandet i nærmeste fremtid. Ellers har jeg været med til Fjordager-løbet og Bogense-løbet og klubaftenerne. Jeg synes, at de frivillige i klubben gør et stort stykke arbejde for at der skal være mange forskellige arrangementer.

Har du interesse i foreningsarbejde .
Jeg er en person, der ikke kan tie stille :-) Så det kommer helt naturligt at deltage aktivt i foreningsarbejde. Både i løbeklubben, men også andre steder. Desuden har jeg en hjemmeside (gettheworldrunning.com) og en Instagramprofil, hvor løbere kan dele deres erfaringer og billeder med andre. På nuværende tidspunkt er der 7600 løbere tilknyttet min Instagramprofil, så det kan man vist også kalde foreningsarbejde.

Hvilke andre interesser har du.
Jeg er meget glad for, at komme ud i naturen. Hvad enten det er med fiskestangen, mit kamera eller med kikkerten for at se på dyr. Derudover så har jeg min dejlige familie, som jeg også elsker at være sammen med, så jeg kunne godt bruge flere timer i døgnet, end de 24 der er.

Redaktør:

Alex & Lone Lundahl. Tlf. 64 83 15 33.

mail: alundahl@mail.dk

2018 © Korup Motion