Marek Brzezinski - Månedens profil Maj 2013

Hvorfor begyndte du at løbe.
Det ved J’ette , men helt fra barndommen har vi et bevægelsesinstinkt, som gør for de fleste det at lege, løbe, og i det hele taget at være i bevægelse er en helt naturligt beskæftigelse og en del af motorisk udvikling. I mine yngre år var jeg også aktiv med bl.a. løb, volleybold, fodbold. De idrætsbetonede aktiviteter blev aftagende i takt med øget antal opgaver i studietiden. Senere fyldte de mere eksistentielle emner mere og mere i min fritid. Derfor i en årrække har jeg ikke brugt så meget tid på sport, som jeg kunne ønske mig. Jeg har dog holdt mig lidt i gang med gymnastikhold og kortere løbeture på op til 3- 5km. Længere distancer var for ”kedelige” for mig. Som fysioterapistuderende fik vi mulighed for at deltage i Eventyrløbet. De første par år løb jeg på 5 km, efterfølgende gik jeg over til 10 km. Da det gik godt fik jeg lyst til at udfordre mig yderligere og meldte mig til Faxe Kondi Løbet og gennemførte ½ maraton i 2009. Derfra gik det stærkt fremad med ”løbelyst”. Løb begyndte at være sjovt for mig, så jeg satte mig et nyt mål og ultimativ udfordring, som jeg tidligere tænkte var uopnåeligt: at gennemføre en maraton før jeg bliver 40 år.

Hvad fik dig til at løbe i klub.
Det ambitiøse mål at gennemføre maraton kræver systematisk træning med et højt antal ugentlige-kilometer, og en stor selvdisciplin. Fra en kammerat hørte jeg at der fandtes en lokal løbeklub med meget rare, flinke og erfarne medlemmer , som hvert år træner til halv- og hel maraton. SÅ tænkte jeg ”why not”, jeg kan prøve, man kan altid trække sig, hvis det ikke er det man havde forventet. Men jeg blev positiv overrasket. Det viste sig at der er faktisk en meget venlig stemning i klubben, og seriøs holdning til et velforberedt træningprogram, så jeg besluttede mig at melde mig i klubben. Jeg skulle være klar til min første maraton foråret 2010. Det viste sig at der var 2 andre løbere, der vil prøve deres
Kræfter for første gang i Hamborg, så vi i fællesskab meldte os til Hamburg Maraton med start i april 2010. Nu har jeg gennemført 10 maraton inklusiv et bjergmaraton på 44 km i Sudeterne (Karkonosze) i Polen (Maraton Karkonoski).

Hvor længe har du løbet i klub.
Jeg har meldt mig i klubben i efterår 2009.


Fordele og ulemper ved at løbe i klub.
Lige som i alle motionsformer med fælles deltagelse hæver væsentligt motivationsfaktoren til træning og bidrager til mere regelmæssig motion og dermed sundere livsstil. I klubben har man altid mulighed for at finde nogle løbere, der passer til éns løbeniveau: det giver bedre træningsudbytte, og er meget vigtigt, specielt i de intensive træningsformer, som f.eks intervaltræning.
I klubben har man også mulighed for fælles arrangementer både nationalt og internationalt, som jeg var med til flere gange. Som udlænding synes jeg at deltagelse i aktiviteter i en motionsklub styrker integrationen og bedrer forståelsen af forskellige kulturer og traditioner. I omklædningsrummet har jeg lært mange nye sproglige udtryk og talemåder, som man ikke kan lære andre steder 
Generelt der er kun fordele ved at træne i en klub. Måske for mere ambitiøse løbere kan det være svært i en mindre klub at tilgodese højt intensitetstræning, men dette opleves ikke tit.

Deltager du i klubbens arrangementer.
Jeg har deltaget i flere af klubbens arrangementer, og synes virkelig om dem. For det første har vi i klubben meget engagerende kollegaer, som er dygtige til at udvælge og arrangere ture til diverse løb. Atmosfæren på disse ture har altid været så positiv og hyggelig, så jeg glæder mig allerede til vores næste udflugt 
Jeg kan kun anbefale at dem, der overvejer at løbe på motionistniveau fra lokalområdet melder sig til Korup Motion, da det er virkeligt godt sted at få gode råd, støtte og hyggeligt samvær før, under og efter træning. Det eneste jeg har fortrudt er at jeg meldte mig i klubben så sent 

Har du interesse i foreningsarbejde. 
Jeg har bidraget i Korup Gymnastik Forening, som suppleant i bestyrelse.

Hvilke andre interesser har du.
En af mine store fritidsinterreser er fotografering. Efter digitalfotografering blev mere tilgængeligt er jeg en flittig fotograf ved familiesammenkomster, i naturen, og sommetider under løbeture. Tidligere har jeg spillet fodbold, jeg var også ret god til bordtennis. Jeg tænkte faktisk på om vi ikke skulle arrangere Korup Motions mesterskab i bordtennis, så havde jeg bedre chance for højere placering end ved Veflingeløbet, som er vores mesterskabsløb .

 

Redaktør:

Alex & Lone Lundahl. Tlf. 64 83 15 33.

mail: alundahl@mail.dk

Flere dokumenter

Træningstider

Kontingent

Kontaktpersoner i Korup Motion

Links

Links til forskellige løbesider

Løbeguide

Vedtægter for Korup Motion

Meld dig ind i Korup Motion

Meld dig ind i Korup Motion og få adgang til mange timers hyggelig motion.

Månedens profiler

Kontakt os

Lidt fra Marathonmanden

Vejrtrækning

Kalender

Jesper Jensen - Månedens profil februar 2014

Lone Lundahl - Månedens profil Marts 2014

Tommi Pedersen - Månedens Profil Oktober 2014

Klavs Happel - Månedens profil Maj 2014

Jens Olsen - Månedens profil August 2013

Ole Bentsen Hansen - Månedens profil Marts 2013

Jens Sørensen - Månedens profil Maj 2012

Kirsten Kloppenborg Olsen - Månedens profil Maj 2012

Henriette Christensen - Månedens profil September 2012

Dorte Jensen - Månedens profil Oktober 2013

Carlos de Sousa - Månedens profil November 2012

Henning Hansen - Månedens profil Januar 2013

Kenneth Hansen - Månedens profil November 2013

Christian Wisbech Olsen - månedens profil september 2015

Kim Kappel Christensen. - månedens profil Januar 2016

Jytte Happel - månedens profil marts 2016

Henning Frederiksen - månedens profil maj 2016

Alex Lundahl- Månedens profil Juli 2016

Mileidys J. Hernandez Aguilera- Månedens profil september 2016

Morten Rosford Tranberg- Månedens Profil januar 2017

Dag Waade- Månedens profil Januar 2015

Bente Hansen - månedens profil marts 2015

Jørgen Winter-Jakobsen - månedens profil maj 2015

Pia Brylle - månedens profil juli 2015

Søren Emil Pedersen- Månedens Profil oktober 2017

Bestyrelsen for Korup Motion

Kurt Johansen - Månedens profil August 2017

Om Klubben

Velkommen til Korup Motion. En klub som rummer både løbe- og gåmotion

Gåmotion

Gåmotion er en voksende del af Korup Motion.Vi træner hele året hver mandag og onsdag fra 17.50-19.00 med start fra Korup Kultur- og Idrætscenter KKIC.

Vindeby ruter

Her kan du se ruterne for tur til Vindeby

2018 © Korup Motion