Vejrtrækning

FÅ STYR PÅ DIN VEJRTRÆKNING. 
Det er ikke ligegyldigt, hvordan du trækker vejret, når du løber. Faktisk kan du holde længere, hvis din vejrtrækning er rigtigt. 
Når du laver konditionskrævende motion i raskt tempo, fx løb, cykling og aerobic, er det vigtigt, at din vejrtrækning er regelmæssigt og helt ned i mellemgulvet hver gang. Det giver dig nemlig mest mulig luft ned i lungerne, og du kan fortsætte med at dyrke motion længere uden at blive træt. 
Du skal tage nogle rolige, dybe vejrtrækninger, der går helt ned i maven, og husk at puste luften helt ud igen. Hvis du ikke gør nok ud af udåndingen, får lungerne ikke skilt sig af med al kultveilten. Det betyder, at kultveilten stiger over det normale tryk på 40 mmHg, og du vil begynde at trække vejret hurtigere for at komme af med overskydende kultveilte. Men så bliver vejrtrækningen også overfladisk. Dermed får du ikke nok ilt og bliver hurtigere træt.

DIN HJERNE HAR BRUG FOR ILT 
Det er ikke kun musklerne, der hungrer efter ilt, når din vejrtrækning er overfladisk. Hjernen kan også få for lidt ilt, og du kan blive svimmel.
Prøv at indøve en rytme, hvor du kobler vejrtrækningen sammen med dine bevægelser. På den måde tvinger du den til at være både dyb, rolig og regelmæssig. 
Hvis du løber, kan du tage en dyb vejrtrækning for hver to skridt, dvs.:
Ånd ind: Skridt med højre ben, skridt med venstre ben.
På samme måde puster du ud for hver to skridt:
Skridt med højre ben, skridt med venstre ben.

Fra bladet: I FORM

 

Flere dokumenter
2018 © Korup Motion