En varm tur til Hamburg

Korup Motion deltog i Hamburg Marathon 25-26 April 2009

Det var dog rent temperaturmæssigt, ikke særlig varmt da vi mødtes tidligt lørdag morgen. Varmen kom dog hurtigt i form af hjertelige godmorgenhilsner fra løbekammeraterne - maratonhumøret var allerede i top.

Efter morgenmadsstop ved Haderslev, og proviantindkøb ved Duborg, blev Hamburg nået rettidigt ved middagstid. Alle løbere fik udleveret deres ”poser” med startnumre og div. De hjemmesmurte madpakker blev af flere. indtaget i en helt fantastisk smuk blomsterpark ,med nogle meget nærgående ænder og gæs.

Dem med de ”gode ben” spadserede de 2 km. til kasernen hvor vi skulle overnatte. På vejen lavede vi lige en lille afstikker til havnefronten hvor turbådene ligger, og et vældigt folkeliv spiller sig ud. Jens var den der var guide.

Efter indkvartering trådte service holdet igen i karakter, nu med kaffe og hjemmebag. Resten af eftermiddagen blev brugt til klargøring af løbetøj, påhæftning af løbenumre og almindelig afslapning.

Spagetti i HamborgAftensmenuen bestod af pasta med kødsovs, som behørigt blev serveret i det ”kongelige”. Christian fotograferede.

Efter en god nats søvn, og indtagelse af en herlig morgenkomplet, gik turen mod det egentlige. Det vi hele vinteren har trænet koncentreret til – Marathon Hamburg. Alle var spændte. For nogle var det deres første maraton, men der er vist ikke nogen der kan sige sig fri for lidt ”sommerfugle i maven”.

Det var varmt da vi gik mod startområdet. Vind var næsten ingen af, men det skulle blive værre. Varmen tog til, og nåede vel omkring de 27 grader, og på det nærmeste vindstille. De fleste led under varmen, og nåede ikke den tid de havde forventet at løbe på. Carlos fik krampe, og Lene fortalte da hun kom i mål, at hun allerede ved 18 km. begyndte at tabe tid. Der var dog heldigvis også mange som fik et rigtig godt løb.

Jens er en helt historie for sig. Jeg havde fornøjelsen af at løbe sammen med ham ud på de ca. 27 km. Vi lå faktisk til at komme ind i en tid omkring de 4.15 men så fik Jens problemer med sine nyindkøbte løbesokker. Jeg måtte fortsætte alene, mens Jens prøvede at få orden på sine sokker. Efter at jeg selv var kommet i mål ventede jeg på Jens, som imidlertid lod vente på sig. Det viste sig at Jens 700 m. før mål, i en tid der lignede 4 t.27 min. var faldet og havde slået hul på sin hage. Så tæt på målet og så alligevel ikke. Jeg føler med dig Jens. Efter så mange timers træning vinteren igennem, så godt løbende på dagen, og så falde så uheldigt så tæt på mål.

Tilbage på kasernen ventede et forfriskende bad, et veldækket frokostbord, øl, og div. snaps. Efter klargøring af værelser og efterfølgende inspektion, udført med grundighed af Alex, var alle klar til fotosession. På rekordtid blev dette klaret, og turen gik mod Danmark. En dejlig tur til Hamburg var slut.

Når jeg giver dette overskriften ”En varm tur til Hamburg” er det ikke kun varmen på løbsdagen jeg tænker på. Det er i høj grad den stemning der er under hele dette fantastiske arrangement. En kæmpe tak til servicefolkene, chaufførerne, og ikke mindst arrangørerne, som alle gør et stort stykke arbejde for at denne tur bliver gennemført så fint. Selvfølgelig også en stor tak til alle løberne, som med deres gode humør og hjælpsomhed gav varme.

Peter Jensen

PS. Husk alle i maratonløbere ”Smerten er midlertidig, hæderen er evig” 

2018 © Korup Motion