Stine Frandsen - mit liv som løber

Den 25. december 2008 lavede jeg i en kæmpe brandert, et væddemål der skulle komme til og ændre mit liv. Væddemålet gik i alt sin enkelthed ud på, at jeg skulle gennemføre Lillebælt Halvmarathon 3. maj 2009.

Af Stine Frandsen
Den 26. december om morgenen fortræd jeg bitterligt, for det der følger med til historien er, at jeg ikke kunne løbe 2 km! Men jeg går som bekendt ikke ned på vilje - så allerede samme dag var jeg inde og finde en træningsplan, der kunne hjælpe mig ud af væddemålet som vinder. Jeg havde 3 måneder...

Da tømmermændene havde lagt sig, kom jeg afsted på første løbetur, i et par løbesko fra Bilka - købt fordi de var flotte i farven! De første uger gik jeg mere, end jeg løb på træningsturene, men jeg kom afsted hver eneste gang, og engang sidst i januar gennemførte jeg min første 10 km nogensinde og uden at gå!! Jeg var så stolt at jeg kunne flyve i flere dage efter.

Målet den store dag var 2.10 eller under. Jeg gennemførte på 2.16 og var pavestolt og havde vabler steder, som jeg ikke troede var muligt.

Min far havde lovet mig nye løbesko, hvis jeg gennemførte, og man må sige, det var en noget anden oplevelse på første løbetur i ordentlige sko, der passede rigtigt.

Siden mit første HM har jeg løbet en håndfuld mere, jeg har glædeligt tilmeldt mig - men har så mistet motivationen til træningen, når tiden for løbsdagen nærmede sig. Så de fleste er gennemført uden den rigtige eller nogen form for træning op til. Dette kan ikke anbefales, det er alt for hårdt!

For at komme kontinuerligt afsted startede jeg i en løbeklub inde i centrum, da jeg på daværende tidspunkt boede der. Men efter 2-3 måneder kom jeg ikke afsted, der var ikke ret mange, der løb mit tempo (langsomt), og det er ikke sjovt at komme hjem alene som den sidste hver gang. Da jeg flyttede til Korup i 2010, anede jeg ikke Korup Motion fandtes, det tog mig lidt mere end 5 år at opdage - jeg var heller ikke opsøgende, det indrømmer jeg gerne...

Men en aften i selskab med gode venner foreslog de, at jeg meldte mig ind i løbeklubben - det gjorde jeg dagen efter og 4 januar 2017 startede jeg i Korup Motion. Jeg blev straks mødt af venlige mennesker, som var interesseret i, hvad jeg var for en. De første mange måneder havde jeg altid Morten eller Ole - to af de tre uddannede løbetrænere - ved min side. De og alle de andre løbere, fik mig til at føle mig velkommen og gjorde, at jeg blev ved med at møde op, også selvom det var snestorm, alm storm, pis regnvejr eller lign.

At blive medlem af Korup Motion er noget af det bedste, jeg længe har gjort for mig selv, det har virkelig givet mig løbsglæden tilbage. Selvom man er træt og kun vil løbe 3-5 km i roligt tempo eller man er mega frisk og er klar på 10-13km i rask tempo, er der altid nogen at løbe med. Og ingen løber afsted eller kommer hjem alene - det er sammenhold og klubånd der vil noget!

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle de fantastiske mennesker jeg og min familie har lært og kende igennem Korup Motion, tak for alle de hyggelige timer på landevejene / stierne og tak for de hyggelige udflugter vi har været på.

Jeg/vi ser frem til mange flere timer sammen med jer alle.

2018 © Korup Motion